Długo duszona pręga wołowa z puree ziemniaczano-kalafiorowym i buraczkami na ciepło

Dziś przychodzę do Was z pomysłem na pręgę wołową. Wyjątkowy kawałek mięsa, który po długim duszeniu staje się niezwykle lekki, delikatny i pyszny! Długie duszenie w piwie, z dodatkiem kolorowego pieprzu, cebuli i pieczarek nadaje mięso niezwykłej soczystości. Do tego lekkie jak chmurka puree ziemniaczano-kalafiorowe i buraczki na ciepło w miodzie! Pyszności! Długo duszona pręga

Gęsty chłodnik z botwinki i ogórka kiszonego

Latem na moim stole nie może zabraknąć chłodnika! Doskonale orzeźwia, chłodzi, a przy tym jest pożywny i zdrowy. Zazwyczaj serwuję chłodnik z botwinki, albo z ogórka. Dziś połączyłam oba smaki razem, ale zamiast świeżego ogórka, użyłam ogórka kiszonego. Doskonały kwaskowaty smak ogórka wspaniale przełamuje słodki smak botwinki. Idealny z młodymi ziemniaczkami, bądź gotowanym jajem. Zajadajcie

Wielkanocna sałatka warstwowa – prosta i smaczna!

Prosta i smaczna. Tak mogę napisać o tej sałatce. Lubię ją za jej prostotę i dobry smak. Sprawdza się zawsze, nie tylko na Wielkanocnym stole. Na zdrowie! Wielkanocna sałatka warstwowa Składniki na 4 porcje: 4 jaja 2 buraki 4 ogórki konserwowe 1 jabłuszko kwaśne (np. Szara Reneta) Dodatkowo: majonez, musztarda, francuska, pieprz, sól, ocet balsamiczny