Jesienne owoce pod owsianą kruszonką

Jesień od zawsze kojarzy mi się z szarlotką albo domowym kruchym ciastem zapiekanym z soczystymi, korzennymi śliwkami, skrytymi pod bezową chmurką. Od roku, a właściwie odkąd w domu pojawiły się dziewczynki, stałam się największą fanką szybkich i prostych deserów, stąd też w mojej kuchni w jesienne weekendy królują sezonowe owoce zapiekane pod chrupiąca kruszonką. To

Racuszki z jabłkami – śniadaniowy przysmak najmłodszych

Od czasu “przymusowej kwarantanny” mam w domu małego pomocnika w kuchennych podbojach. Nie tylko razem gotujemy, ale też stylizujemy potrawy do zdjęć. Ostatnio Kalinka dużo angażuje się w moje działania. Mam to szczęście, że tuż po przebudzeniu moja córka od razu woła: “Mamo, jeść!” 🙂 Wśród śniadań prym wiodą: jajecznica, kanapka z domowym masłem orzechowym

Moja domowa szarlotka

Uwielbiam smak i zapach domowej szarlotki!  Ostatnio czas ucieka mi przez bardzo szybko, gdyż zostałam mamą, ale na domowe wypieki zawsze znajdzie się czas 🙂 Pieczenie relaksuje i pozytywnie nastraja. Szarlotka na życzenie mojego męża, który jeszcze ciepłą mógłby zjeść całą prosto z blaszki. Częstujcie się – jest naprawdę pyszna! 🙂  Moja domowa szarlotka Składniki