Spaghetti all’arrabbiata

Jutro pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Wyobrażałam sobie ten dzień nieco inaczej. Z całą rodziną, na wsi u rodziców, na spacerze w lesie. Spędzimy jednak ten dzień we trójkę, ale z pewnością zapamiętamy go na zawsze. W czasie przymusowej kwarantanny jemy zdrowo. Wykorzystujemy zapas makaronu, który sprawiliśmy sobie na najbliższe dni. Siedzimy w domu i staramy

Warzywa zapiekane z serem feta pod ciastem francuskim

Uwielbiam przyrządzać warzywa pod różną postacią. Zazwyczaj przyprawiam je jedynie oliwą z oliwek i dowolnie skomponowaną przez mnie mieszanką ziół. Niedawno przypadkiem w moje ręce dostała się mieszanka przypraw do sałatek i dipów od Vegeta Natur i idealnie odnalazła się w moich warzywnych daniach. W składzie: sól morska, cukier, czosnek, suszona cebula, bazylia, suszona marchewka,