Kasza jęczmienna perłowa z serem podpuszczkowym, pieczoną papryką, suszoną śliwką i prażonymi orzechami

przepis4bKasza jęczmienna kojarzy nam się zawsze z zupą krupnik, zresztą jedną z ulubionych polskich zup. Sycąca, rozgrzewająca. Dziś pragniemy jednak przełamać stereotypy i pokazać wariant, który na pewno Was zaskoczy. Warto sięgnąć po małe perełki, by przygotować danie, które idealnie sprawdzi się do pracy, bądź na spotkanie ze znajomymi. Przekonajmy najbliższych do kaszy, która kryje w sobie same najlepsze wartości odżywcze!

Zasmakujcie w kaszy jęczmiennej z serem podpuszczkowym, pieczonymi kolorowymi paprykami, kalarepką, prażonymi orzechami, suszoną śliwką i wspaniałym dresingiem musztardowo-miodowym. A do tego mnóstwo świeżej zielonej pietruszki!

(więcej…)

Mazurek z kajmakiem i bakaliami zanurzonymi w miodzie grycznym

4
 Mój przepis na mazurka przechodzi z pokolenie na pokolenie. Spód zagniata się bardzo szybko, później jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość…

(więcej…)