Gulasz wołowy długo duszony w czerwonym winie i ziarnach kolendry

Jestem ogromną fanką dań jednogarnkowych. Całym sercem kocham gulasze, zwłaszcza te z wołowiny. Tym razem przygotowałam Wan coś, co po pierwszym kęsie pokochacie miłością nieskończoną! Długo duszone mięso wołowe w wytrawnym czerwonym winie, z dodatkiem dużej ilości ziaren kolendry i słodkiej wędzonej papryki. Do tego cebulka, która po wielu godzinach duszenia staje się przyjemnie kleista

Szynka wieprzowa pieczona w czosnku i ziołach

Bardzo lubię, gdy na świątecznym stole pojawiają się pieczone, bądź wędzone mięsa. Pokrojone w cienkie plastry idealnie smakują podane na zimno z ostrą musztardą, chrzanem, bądź konfitura żurawinową. Dziś zapraszam na szynkę wieprzową, bardzo aromatyczną – pieczoną w czosnku i ziołach. Życzę smacznego 😉 

Polędwiczka z jelenia z chutney’em rokitnikowo-dyniowym

Miałam to szczęście, że dostałam wczoraj od mojego kolegi Rafała kawałek mięsa z jelenia. Od razu pomyślałam, iż to niebywała okazja na pyszny obiad 🙂 Wieczorem szybko włożyłam mięso w marynatę, po czym schowałam do lodówki. Co więcej, po południu porcja znalazła się już na talerzu i… baardzo szybko z niego zniknęła 🙂 Jeśli macie