Sezon na szparagi trwa. Dzisiaj zapraszam Was na niezwykle prostą, ale jakże piękną i pyszną zapiekankę ze szparagami w roli głównej. Idealne danie na wiosenno-letni obiad czy spotkanie w ogrodzie. Częstujcie się, bo warto! Szparagi zapiekane na cieście francuskim otulone pietruszkowym pesto, serem feta i warzywami Składniki: Do pieczenia: 1 opakowanie ciasta francuskiego pęczek świeżych
zielone szparagi
Pieczona pierś z gęsi z zielonymi szparagami
Szlachetna gęsina. Piękna, biała, z idealnie żółtym dziubkiem. Nie dość, że piękna, to jeszcze jaka pyszna 🙂 U mnie dziś ze świeżymi szparagami, bo to one wiodą obecnie prym na straganach, a towarzyszą im pachnące na lewo i prawo ogórki gruntowe. Korzystajmy z darów matki ziemi, która serwuje nam teraz te wspaniałe rarytasy! 🙂