Sałatka z wątróbkami z dorsza

Minęły dwa miesiące.

Jakże ciężko zmobilizować się do systematycznego pisania pośród codziennych obowiązków i natłoku mnóstwa zaskakujących mnie zdarzeń. Wszelkie zmiany w życiu sprawiają, że nie zawsze jest czas na wszystko. Jednak nowy rok akademicki miło mnie zaskoczył i zapewne na ilość czasu wolnego nie będę narzekać. Ciągle myślałam nad formą bloga. Nie satysfakcjonuje mnie chyba dodawanie samych przepisów. Mam raczej duszę buntownika i uwielbiam poznawać nowe smaki, kombinować, może nawet czasem za bardzo.. Zdecydowanie ciekawsze jest dzielenie się swoimi przeżyciami z przygód kulinarnych. Co więcej – mogę tu pisać o swoich fanaberiach smakowych. Jak mi to wszystko wyjdzie – to okaże się wkrótce! Dziś lekko i przyjemnie, jak lubię najbardziej.

Sałatka z wątróbkami z dorsza i serem Lazur

1 puszka wątróbek z dorsza w naturalnym oleju

kilka liści sałaty lodowej

pomidor

ser lazur

prażone pestki słonecznika

Sos: 

sok z połowy cytryny

łyżka musztardy dijon

2 łyżki oliwy z oliwek

łyżeczka miodu

2 łyżki wody

1 łyżeczka octu winnego jabłkowego

 Sałatka jakże banalna. Jednak do smaku wątróbek z dorsza trzeba się przekonać. Póki nie spróbujecie – nie zrozumiecie, ja się zakochałam! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.