Jeśli kochacie kokos, mango i zdrowe śniadania na słodko to mam dla Was dzisiaj prawdziwą petardę, którą przygotowałam dzisiaj na śniadanie ??
Ten oto smakołyk z pewnością odmieni Wasze poranki i wprawi Was w mega pozytywny nastrój (przynajmniej u mnie tak było ??).
Uwaga, maluchy mogą prosić o więcej i więcej, i więcej…?
Jaglanka kokosowa z mango
?250 ml napoju roślinnego (u mnie ostatnie odkrycie – napój kokosowo-ryżowy z lidla ?)
?4 łyżki stołowe płatków jaglanych
?1 łyżka stołowa wiórków kokosa + trochę na wierzch
?1-2 łyżeczki 100% masła orzechowego bez cukru i soli
?1/2 dojrzałego owocu mango
?Opcjonalnie winogrono
Do rondelka nalać napój kokosowo-ryżowy. Dodać płatki jaglane, wiórki kokosa i masło orzechowe. Gotować około 3 minut, ciągle mieszając. Przelać do głębokiego naczynia
Mango pokroić w kosteczkę i posypać po wierzchu. Można dodać świeże winogrono lub inne ulubione owoce i wiórki kokosa.
Zajadać bez wyrzutów sumienia! Myślę, że to również fajna opcja na podwieczorek.
Dajcie znać, jak smakowało ?Smacznego! ?