Jabłka tarte zapiekane z malinami, jagodami Goji i ziarnami

Kto powiedział, że śniadanie musi być nudne? 😉

Zapraszam na jabłka zapiekane z malinami, jagodami Goji i ziarnami zbóż

To Wam będzie potrzebne:

– 8 jabłek (u mnie odmiana Piros – uwielbiam letnie jabłka! 🙂

– pół szklanki malin

– 2 łyżki jagód Goji

– łyżka siemienia lnianego

– łyżka sezamu

– łyżka miodu

– pół łyżeczki cynamonu

– pół łyżeczki kardamonu

– 5 czubatych łyżek płatków owsianych górskich

– 4 białka jaj

Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy białko jaj, cynamon, kardamon i mieszamy łyżką.

 Do jabłek dodajemy maliny, sparzone wrzątkiem jagody Goji i ziarna. Mieszamy wszystko, doprawiamy miodem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 35 minut.
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zajadamy ze szklanką kefiru – smacznego!
To wersja dla bardzo głodnych…

… a tu dla tych, którzy chcą podać komuś bliskiemu piękne śniadanie nie tylko do łóżka 😉

Jedz polskie jabłka

3 komentarze

    • Witam, oczywiście, że można! Proponuję dodać więcej miodu, żeby wszystko dobrze się połączyło. Bez białek będzie bardziej chrupiące za sprawą skarmelizowanego miodu 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.