Dopadła i mnie. Przyszła sobie, nie wiem skąd. Zabrała mi siłę, a w zamian przyniosła zapchany nos, tonę chusteczek i leżenie pod kołdrą. Przyznam szczerze, że nic gorzej nie męczy mnie, jak leżenie w łóżku i nic nie robienie. Najchętniej już dziś wciągnęłabym dres i poszła pobiegać.
Póki co zostaje mi woda z miodem i cytryną, czosnek, a na śniadanie pożywna jaglanka, która ma właściwości antybakteryjne i cechuje się dużą zawartością witamin i minerałów.
Częstujcie się, może i Was postawi na nogi 😉
Cynamonowa kasza jaglana z gruszką, wiórkami kokosowymi i suszona śliwką w czekoladzie
Receptura na 2 porcje:
100 g kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki wody
szczypta soli
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1 świeża gruszką
1 łyżka wiórek kokosowych
2 suszone śliwki w czekoladzie
DO DZIEŁA!
- Kasze jaglana płuczemy 3 razy na sicie zimna wodą. Wrzucamy do rondelka, zalewamy wodą, lekko solimy. Gotujemy, aż kasza wchłonie całą wodę (około 12-15 minut).
- Gruszkę obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kosteczkę. Wkładamy do wody, żeby nie ściemniała.
- Ugotowaną kaszę mieszamy z cynamonem, gruszką i wiórkami z kokosa. Na wierzch posypujemy pokrojoną śliwką w czekoladzie.
SMACZNEGO!