Lawendowy twarożek z miodowo-morelowym sosem

  Twarożek na śniadanie, bądź deser wcale nie musi być nudny 😉 
Dziś serwuję Wam wersję na słodko, z intensywnie pachnącą lawendą, dodatkiem wanilii, a to wszystko oblane orzechowo-miodowo-morelowym sosem – delektujcie się smakiem!    

Lawendowy twarożek z miodowo-morelowym sosem 

 Na dwie porcje:
– 250g twarożku
– łyżeczka suszonej lawendy
– łyżka miodu
– odrobina wanilii bądź esencji waniliowej

Sos:
– 2 suszone morele
– 2 duże łyżki miodu płynnego
– 1 łyżka syropu barmańskiego o smaku orzechowym
 dodatkowo: owoc miechunki

W miseczce łączymy twarożek z lawendą, miodem, wanilią. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos: morele kroimy w bardzo drobną kosteczkę, zatapiamy w miodzie i syropie. Polewamy po twarożku i podajemy 🙂 Pychotka! 🙂

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.