Miętowo-bakaliowa owsianka na mleku ryżowym

11

Poranna owsianka z domowym mlekiem ryżowym, pachnącym cynamonem, imbirem, kardamonem. Do tego orzeźwiające listki świeżej mięty, a do picia woda z cytryną i miodem. Idealny początek kolejnego dnia! 

– 2 łyżki płatków owsianych górskich

– 2 łyżki preparowanych ziaren zbóż (orkisz, amarantus, kasza jaglana)

– czubata łyżka domowej mieszanki bakaliowej: u mnie jagody Goji, rodzynki, suszone śliwki pokrojone, sezam

– 6 listków świeżej mięty posiekanych

– szklanka domowego korzennego  mleka ryżowego 

– łyżka miodu

Płatki wraz z bakaliami wrzucamy do rondelka, podsmażamy chwile na sucho. Zalewamy szklanka mleka ryżowego. Gotujemy, aż do uzyskania kleistej owsianki, dolewamy łyżkę miodu. Przed podaniem mieszamy z listkami posiekanej świeżej mięty.

SMACZNEGO! 🙂

2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.