Poranna owsianka z domowym mlekiem ryżowym, pachnącym cynamonem, imbirem, kardamonem. Do tego orzeźwiające listki świeżej mięty, a do picia woda z cytryną i miodem. Idealny początek kolejnego dnia!
– 2 łyżki płatków owsianych górskich
– 2 łyżki preparowanych ziaren zbóż (orkisz, amarantus, kasza jaglana)
– czubata łyżka domowej mieszanki bakaliowej: u mnie jagody Goji, rodzynki, suszone śliwki pokrojone, sezam
– 6 listków świeżej mięty posiekanych
– szklanka domowego korzennego mleka ryżowego
– łyżka miodu
Płatki wraz z bakaliami wrzucamy do rondelka, podsmażamy chwile na sucho. Zalewamy szklanka mleka ryżowego. Gotujemy, aż do uzyskania kleistej owsianki, dolewamy łyżkę miodu. Przed podaniem mieszamy z listkami posiekanej świeżej mięty.
SMACZNEGO! 🙂