Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarożkiem wędzonym #omnomnom

Pierwsze danie z kolorowej paczki om nom nom – skusiłam się na fioletową z makaronem spaghetti i zadziałałam jak należy – fusion – kolorowo i smacznie!

Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarogiem wędzonym
Składniki na 2 porcje:
-200 g makaronu spaghetti Om nom nom
– 400g szpinaku mrożonego (może być brykiet)
– 2 ząbki czosnku
– 100g sera gorgonzola picante
– 100g twarogu wędzonego
– czerwona papryczka chili świeża
–  świeżo mielony pieprz
– sól
– oliwa z oliwek do smażenia
 Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie około 10 minut – tak, żeby był al dente.
Ugotowany makaron odcedzamy na sicie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak i smażymy, aż odparuje woda.
Do szpinaku dorzucamy posiekane ząbki czosnku i gorgonzolę.
Sos łączymy z makaronem. Razem wszystko podgrzewamy na małym ogniu, aby składniki dokładnie się połączymy i okleiły nasz makaron.Na koniec wrzucamy pokrojoną papryczkę chili, dodajemy pieprz i sól do smaku.
Podajemy na talerz i posypujemy wędzonym twarożkiem.
Smacznego 🙂
Fusion  w kolorach #omnomnom

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.