Cukier z płatkami fiołków

W tym roku fiołki zakwitły już na początku kwietnia. Pięknie zrobiło się na leśnych polanach, łąkach pod lasem i w przydrożnych rowach. Uwielbiam ten moment, kiedy przyroda budzi się do życia. Wiosenna aura wokół doskonale wpływa na moje poczucie humoru, siły witalne i chęć do czegokolwiek. Kiedy tylko mogę uciekam do mojej rodzinnej wsi, Orłowo,

Nidzicka “Kamieniczka” uwodzi smakiem, prostotą i elegancją

O powstaniu “Kamieniczki” dowiedziałam się z Instagrama. W dzisiejszych czasach to media społecznościowe wiodą prym w dostarczaniu wszelkich nowinek, również tych związanych z gastronomią. Nidzica to moje rodzinne miasto. Choć wychowałam się na wsi, kilka kilometrów za miastem, to jednak Nidzica zawsze dawała większe możliwości. Ale do rzeczy. Ucieszyła mnie wieść, że w samym centrum

Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Drobiowego 2015 – recenzja z konkursu

Od kilku lat w moim rodzinnym mieście, Nidzicy, odbywa się Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Drobiowego. W tym roku zdecydowałam, że pora spróbować swoich sił i zmierzyć się z kaczuchą! W konkursie wystartowałam razem z moją przyjaciółką Julitą, najlepszą gotującą kobietą, towarzyszką wspólnych kulinarnych (i nie tylko) podróży i inspiracji 😉 Festiwal Potraw z Mięsa Drobiowego