Uwielbiam oleje tłoczone na zimno. Są idealne do sałatek, tatarów, zimnych przekąsek, przystawek i serów dojrzewających. Jakiś czas temu miałam okazję przygotować pyszną sałatkę z olejem rydzowym od firmy Semco – poniżej link do przepisu: Kuskus z pieczonymi warzywami, świeżą miętą i olejem rydzowym Tym razem zdecydowałam się na użycie oleju z czarnuszki. Czarnuszka od
olej
Podudzia z kurczaka w musztardowo-ziołowej marynacie podane z pieczonymi batatami
Słodkie bataty z wspaniale aromatycznymi i idealnie soczystymi podudziami z kurczaka. Super na obiad, ekstra na spotkanie z przyjaciółmi i na randkę z drugą połówką 😉 Dajcie się zaprosić na prawdziwą ucztę! Na zdrowie 😉 Podudzia z kurczaka w musztarowo-ziołowej marynacie podane z pieczonymi batatami Składniki: receptura na dwie porcje 4 podudzia z kurczaka 1
Tort warzywny
Nachodzi Was czasem ochota, by poeksperymentować w kuchni? Mnie niemalże codziennie! 🙂 Na tegoroczne święta przygotowałam tort z warzyw. Rodzinie bardzo smakował. I wszyscy byli zdumieni, że z warzyw można wyczarować takie pyszności. Spróbujcie koniecznie, to idealny pomysł na rodzinny obiad. Możecie podać go na samo, bądź ze sztuką mięsa. Taki tort na pewno wyjdzie
Pęczotto z kurczakiem, fenkułem, suszoną śliwką i listkami świeżej mięty
Czerwone ziemniaczki pieczone
Schab z morelami
Zapraszam was dziś na solidną porcję mięsa 🙂
Ciasto marchewkowe – najlepsze!
Korzeń marchwi zawiera odżywcze cukry – węglowodany (m.in. sacharozę i glukozę), białko, liczne karoteny, witaminy z grupy B oraz wapń, żelazo, miedź i fosfor, a także pektyny.