Sezon na szparagi trwa. Dzisiaj zapraszam Was na niezwykle prostą, ale jakże piękną i pyszną zapiekankę ze szparagami w roli głównej. Idealne danie na wiosenno-letni obiad czy spotkanie w ogrodzie. Częstujcie się, bo warto! Szparagi zapiekane na cieście francuskim otulone pietruszkowym pesto, serem feta i warzywami Składniki: Do pieczenia: 1 opakowanie ciasta francuskiego pęczek świeżych
pesto z pietruszki
Tarta z pieczonym burakiem, pietruszkowym serkiem i pietruszkowym pesto
Poczyniłam o poranku tę cudną i jakże pyszną tartę z pieczonym, wędzonym burakiem. Jeśli nie macie dostępu do wędzonych buraków również dobrze sprawdzą się buraki pieczone w oliwie z dodatkiem rozmarynu. Efekt do końca nie jest taki, jak sobie wymarzyłam. Chciałam, żeby były to piękne, jednakowe różyczki, ale burak był bardzo kruchy i ciężko zawijał