To wielkie szczęście móc odkrywać nowe smaki. Nawet wtedy, kiedy przygotowujemy je sami, w domowym zaciszu, a później serwujemy je najbliższym i sprawiamy, że na ich twarzach pojawia się uśmiech i proszą o dokładkę. Tak było z pręgą wołową, którą ostatnio przygotowałam pierwszy raz w życiu. Wyszło pysznie i podpisuję się pod tym przepisem w
piwo
Kiełbaski w piwnej marynacie z sałatką z pikli
Kiełbaska i piwo? Tak, wiem, to jedno z najlepszych połączeń na świecie 🙂 A kiedy kiełbaska jest zamarynowana w piwie, a później zgrillowana i podana z piklami na chrupiącej kromce – to dopiero rarytas! Częstujcie się moją kolejną propozycją na grilla z marką Warmia 🙂 Kiełbaski w piwnej marynacie z sałatką z pikli Marynata do
Letnie orzeźwienie z Warką Radler-część 1
Nadeszło lato, a z nim prawdziwa fala upałów! Na plażę, wspólne grillowanie czy popołudniowe orzeźwienie sprawdzą się idealnie drinki w Warką Radler, którą znajdziecie w czterech wariantach smakowych: Czarna Porzeczka z limonką 2%, Cytryna 2 %, Zielone jabłuszko 2 % oraz coś dla tych, którzy wolą napoje bezalkoholowe Warka Radler 0% o smaku cytrynowym. Dziś serwuję
Kasza jęczmienna z ciemnym piwem i kiełbasą swojską pilzneńską
Kasza jęczmienna często pomijana, wiąż w peletonie nieco dalej niż kasza gryczana i kasza jaglana. Warto wiedzieć, iż spośród wszystkich kasz zawiera ona najwięcej wapnia, sporo cynku, potasu i żelaza. Dziś przygotowałam kaszę jęczmienną perłową a’la risotto z ciemnym piwem regionalnym i swojską kiełbasą pilzneńska, która znajduje się na liście produktów tradycyjnych województwa podkarpackiego. Do