Jesień w tym roku przyszła zdecydowanie za szybko. Próbuję zachować jeszcze nieco lata i serwować moim najbliższym kolorowe, zdrowe i smaczne dania. Dzisiejszy obiad to właściwie pomysł mojego męża, który uwielbia bataty. Ja tylko wymyśliłam salsy i go przygotowałam 🙂 Wyszło pyszniej, niż myśleliśmy! Zachęcam Was do przygotowania. To niezwykle proste, ale jakże pyszne danie!
pyszny obiad
Pręga wołowa w sosie kaparowo-rozmarynowym z sałatką z komosy ryżowej i cukinii
To wielkie szczęście móc odkrywać nowe smaki. Nawet wtedy, kiedy przygotowujemy je sami, w domowym zaciszu, a później serwujemy je najbliższym i sprawiamy, że na ich twarzach pojawia się uśmiech i proszą o dokładkę. Tak było z pręgą wołową, którą ostatnio przygotowałam pierwszy raz w życiu. Wyszło pysznie i podpisuję się pod tym przepisem w
Aromatyczne udka z kurczaka w majonezie z marchewką i szalotką
Może wydawać się Wam, że udka w majonezie to karygodna sprawa, no bo jak to majonez i kurczak. Dziś chciałabym Was przekonać, że to świetne połączenie. Do przygotowania aromatycznych udek użyłam Majonezu Kętrzyńskiego lekkiego, by było bardziej fit, skoro to kurczak 😀 Powiem Wam, że majonez stanowi świetny element zespajający całą marynatę. W połączeniu z