Pręga wołowa w sosie kaparowo-rozmarynowym z sałatką z komosy ryżowej i cukinii

To wielkie szczęście móc odkrywać nowe smaki. Nawet wtedy, kiedy przygotowujemy je sami, w domowym zaciszu, a później serwujemy je najbliższym i sprawiamy, że na ich twarzach pojawia się uśmiech i proszą o dokładkę. Tak było z pręgą wołową, którą ostatnio przygotowałam pierwszy raz w życiu. Wyszło pysznie i podpisuję się pod tym przepisem w

Skrzydełka słodko-ostre z nadziewanymi papryczkami jalapeno i świeżą sałatką

A dziś obiad w stylu amerykańskim 😉 Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie, z nadziewanymi papryczkami jalapeno, zawijanymi w plastry boczki, a do tego świeża sałatka z pomidora i cebuli. Pyszotka! Idealnie nada się na spotkanie z przyjaciółmi, wiosennego grilla, bądź smaczny obiad! Skrzydełka słodko-ostre z nadziewanymi papryczkami jalapeno i świeżą sałatką Składniki: – 600 g skrzydełek

Śniadaniowa owsianka na soku pomarańczowym

Uwielbiam owsiankę! Uwielbiam zacząć od niej dzień. Już od pierwszej zjedzonej łyżki czuję, jak mój organizm o poranku budzi się do życia. Porządnie rozgrzewa, syci na długo, jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Niemal każdy owsiankę robi na mleku, czy to zwierzęcym, czy też roślinnym. Są i tacy jak ja, którzy uwielbiają jeść ją na