Wielkanocny mazurek kajmakowy z bakaliami

Składniki na kruchy spód zagnieść. Ciasto włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wylepić nim blaszkę. Piec ciasto w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku (góra-dół) na rumiano (około 25-30 minut). Wystudzony spód posmaruj obficie kajmakiem, a następnie posyp płatkami migdałów, prażonymi orzechami włoskimi, pokruszonymi pistacjami, pokruszonymi bezikami. Ułóż owoce

Wielkanocny mazurek matcha

Dzień dobry! Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na najłatwiejszego mazurka wielkanocnego ever! Pyszny, chrupiący, herbatnikowy spód, który może zagnieść nawet Wasze maluszek Do spodu w tym roku przygotowałam krem na bazie białej czekolady i herbaty matcha, która nadała pięknego, zielonego, wiosennego koloru.

Wielkanocne Mazurki w Garncarskiej Wiosce

W minioną sobotę, 19 marca, miałam przyjemność poprowadzić warsztaty kulinarne dla dzieci. Warsztaty przeprowadziłam podczas Wielkanocnego Kiermaszu w Garncarskiej Wiosce, we wsi Kamionka nieopodal Nidzicy. „Garncarska Wioska” to wioska tematyczna działająca we wsi Kamionka k/Nidzicy. Działalność rozpoczęła w 15 października 2007 roku. Tutaj odtwarzane są stare ginące zawody, kultywowane są dawne tradycje i obyczaje. Tutaj