Żurek wielkanocny z borowikami i białą kiełbasą z Warmii

Wielkanoc bez żurku? Nie u mnie! Ten przepis pachnie moim domem, dzieciństwem i świętami przy dużym stole. U nas w domu zawsze był obowiązkowy: dobrze doprawiony, lekko kwaśny, z grzybowym aromatem i białą kiełbasą z lokalnej masarni. W wersji, którą Wam dziś zostawiam, znajdziecie wszystko, co kocham – suszone borowiki, domowy zakwas, porządną kiełbasę i

Policzki wieprzowe wolno gotowane z puree z kalafiora i surówką z czerwonej kapusty

Produkty wolno gotowane dają nam ogrom możliwości w tworzeniu szybkich i pysznych potraw. Policzki wieprzowe z Warmii, które ostatnio miałam okazję testować, idealnie sprawdziły się jako świąteczne danie. Pieczone w sosie śmietanowo-grzybowym sosie, z dodatkiem puree z kalafiora i surówką z czerwonej kapusty tworzą cudowne danie, niczym z najlepszej restauracji! Zabawcie się w szefa kuchni