Moja rodzina i najbliżsi znajomi kochają bezowe wypieki. Zdążyliście już pewnie zauważyć, że i ja lubuję się w ich wypiekaniu. Ostatnio postawiłam sobie wyzwanie, by dobrać odpowiednie proporcje i czas wypieku, by upiec idealną Pavlovą, na którą przepisem będę się mogła z Wami podzielić. I tak oto z dumą, wielką radością, oblizująca jeszcze koniuszki palców
jedzenie
W zaczarowanej kuchni Pałacu Warlity…
Od zawsze czuję wdzięczność, że mieszkam w tak cudownym miejscu, jak Warmia i Mazury. Mimo upływu lat z miesiąca na miesiąc odkrywam nowe, piękne i pyszne miejsca. Tak było również z Pałacem Warlity, który odwiedziłam w ubiegłym tygodniu. Pałac Warlity położony jest nad malowniczym brzegiem jeziora Platyny i mieści się 25 km od Olsztyna, w
Czas na wiosenną edycję Restaurant Week Polska! Słoneczna Przystań Olsztyn.
Zastanawialiście się kiedyś, jaka jest geneza nazw restauracji, którą mijacie czy odwiedzacie? Ja mam to od zawsze! I to nie tylko w przypadku restauracji, ale wielu ciekawych miejsc. Czy nazwa może mieć wpływ na nasze wybory? Zapewne tak, chętniej pójdziemy do miejsca, którego nazwa miło się kojarzy czy przyciąga nas swoją niepowtarzalnością, bądź kontrowersyjnością, prawda?
Makaron soba z wędzonym tofu, warzywami i czarnuszką
Jestem wielką miłośniczką kuchni azjatyckiej. Zazwyczaj ilość składników, jaka jest potrzebna do przygotowania dobrego dania kuchni orientalnej, trochę mnie przerasta i nie zawsze mam pełen zestaw. Ostatnio jednak dobrze się zaopatrzyliśmy w jednym ze sklepów i teraz szaleję w kuchni, tworząc mały Asian fusion food. Wyszło pysznie! Jeśli nie lubicie tofu, śmiało możecie zastąpić je