Policzki wieprzowe wolno gotowane z puree z kalafiora i surówką z czerwonej kapusty

Produkty wolno gotowane dają nam ogrom możliwości w tworzeniu szybkich i pysznych potraw. Policzki wieprzowe z Warmii, które ostatnio miałam okazję testować, idealnie sprawdziły się jako świąteczne danie. Pieczone w sosie śmietanowo-grzybowym sosie, z dodatkiem puree z kalafiora i surówką z czerwonej kapusty tworzą cudowne danie, niczym z najlepszej restauracji! Zabawcie się w szefa kuchni

Kasza owsiana z czerwoną kapustą, marchewką, jabłkiem i – sałatka idealna do pracy

Kasza owsiana. Moje nowe kulinarne odkrycie. Jest wytwarzana z ziaren owsa, tego samego, którego używa się do produkcji płatków owsianych. Kasza jednak jest bogatsza w błonnik i liczne składniki mineralne. Spośród wszystkich jest najlepszym źródłem β-glukanu – rozpuszczalnego błonnika, który daje szybkie uczucie sytości oraz pęcznieje w przewodzie pokarmowym, co ułatwia wypróżnianie się. Wykazuje działanie przeciwnowotworowe i stanowi odżywkę