Pewnie zgodzicie się, że proste rozwiązana są najlepsze. Ja podążam tą drogą od dawna. Dzisiejsze danie powstało na bazie składników, które były pod ręką. Ryż, cebula, czosnek, masło, mrożony bób, twaróg wędzony od lokalnego producenta, świeża pietruszka i koper. To główna baza, która odpowiednio doprawiona dała szybkie i proste danie, idealne na obiad. Risotto z
twaróg wędzony
Sałatka z wędzonym twarogiem, granatem i dresingiem balsamiczno-miodowym
Wiosną zawsze warto poeksperymentować w kuchni z sałatkami. Zapewne już się domyślacie, że u mnie sałatek nie brakuje każdego dnia. Zajadam je głównie na obiady i kolacje. Lubię je także podawać znajomym, choć oni nie przepadają za zieleniną. Ale liczę, że nadejdzie taki dzień, w którym i oni przeniosą do swojej kuchni więcej świeżych warzyw.
Mini domówka na pierwsze urodziny, czyli ekspresowe menu nie tylko na roczek
Odkąd zaszłam w ciążę postanowiłam sobie, że zorganizuje dla mojej córki roczek. Nigdy nie myślałam jednak nad formą. Nie chciałam robić żadnej imprezy w lokalu. Czy w dzisiejszych czasach można jeszcze zorganizować urodziny w domu? Owszem można, potrzebne są tylko dobre chęci, porządna organizacja i pomoc najbliższych. Organizacja urodzinek w domu wiąże się oczywiście ze
Kolorowe trio na chrupiącej kromce
Wiosna idzie!
Sałatka z pstrągiem łososiowym, zielonymi owocami i twarożkiem wędzonym
Pieczona pierś z kurczaka z puree z buraka, twarożkiem wędzonym i cukinią
Podanie degustacyjne – specjalnie dla Was. Potrawa idealnie sprawdzi się na wiosenny, lekki obiad 🙂
Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarożkiem wędzonym #omnomnom
Pierwsze danie z kolorowej paczki om nom nom – skusiłam się na fioletową z makaronem spaghetti i zadziałałam jak należy – fusion – kolorowo i smacznie!
Dorsz z truskawkową salsą
Truskawek odsłona kolejna. Tym razem w daniu głównym. Słodkie, czerwone owoce połączyłam z miodem, octem balsamicznym i sosem sojowym – dzięki temu stały się bardziej wytrawne i doskonale wpasowały się jako dodatek do mojego dzisiejszego obiadu. Delikatne mięso z dorsza z nieco zaostrzoną salsą truskawkową i plastrem wędzonego twarogu wylądowały u mnie na talerzu. Było