Skrzydełka słodko-ostre z nadziewanymi papryczkami jalapeno i świeżą sałatką

A dziś obiad w stylu amerykańskim 😉 Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie, z nadziewanymi papryczkami jalapeno, zawijanymi w plastry boczki, a do tego świeża sałatka z pomidora i cebuli. Pyszotka! Idealnie nada się na spotkanie z przyjaciółmi, wiosennego grilla, bądź smaczny obiad! Skrzydełka słodko-ostre z nadziewanymi papryczkami jalapeno i świeżą sałatką Składniki: – 600 g skrzydełek

Czekoladowe ciasto z rabarbarem i truskawkami

Na ogródku rabarbar wypuścił już młode listki, a wraz z nimi piękne czerwone ogonki, które wspaniale sprawdzą się w kuchni. Ogonki listkowe mają przyjemny kwaskowaty, cierpki smak i zachwycają swym różowo-czerwonym kolorem. Im czerwieńszy rabarbar, tym bardziej słodki. Podobnie zresztą jak jego koleżanki z wiosennej grządki, panny truskaweczki, które ubóstwiam w każdej postaci. No cóż, na

Ciasto marchewkowe – najlepsze!

Korzeń marchwi zawiera odżywcze cukry – węglowodany (m.in. sacharozę i glukozę), białko, liczne karoteny, witaminy z grupy B oraz wapń, żelazo, miedź i fosfor, a także pektyny.