Owsianka numer 2 tego tygodnia. Z dodatkiem prawdziwego kakao, karobem, suszona śliwką, morelą i jagodami Goji. Pyszności! 🙂
suszone morele
Lawendowy twarożek z miodowo-morelowym sosem
Twarożek na śniadanie, bądź deser wcale nie musi być nudny 😉 Dziś serwuję Wam wersję na słodko, z intensywnie pachnącą lawendą, dodatkiem wanilii, a to wszystko oblane orzechowo-miodowo-morelowym sosem – delektujcie się smakiem!
Schab z morelami
Zapraszam was dziś na solidną porcję mięsa 🙂
Słodko – makowo i bakaliowo :)
Mak znany jest jako roślina oleista, jadalna i opiumowa. Od najdawniejszych czasów znajdował swoje zastosowanie w medycynie naturalnej,głównie jako lek na bezsenność, a w kuchni staropolskiej zapisał się jako symbol szczęścia i dobrobytu. Mało kto wyobraża sobie święta bez tradycyjnej strucli drożdżowej, w którą zawija się masę makową pełną słodkich bakalii. Zwyczaj jadania maku jest