Twarożek na śniadanie, bądź deser wcale nie musi być nudny 😉
Dziś serwuję Wam wersję na słodko, z intensywnie pachnącą lawendą, dodatkiem wanilii, a to wszystko oblane orzechowo-miodowo-morelowym sosem – delektujcie się smakiem!
Lawendowy twarożek z miodowo-morelowym sosem
Na dwie porcje:
– 250g twarożku
– łyżeczka suszonej lawendy
– łyżka miodu
– odrobina wanilii bądź esencji waniliowej
Sos:
– 2 suszone morele
– 2 duże łyżki miodu płynnego
– 1 łyżka syropu barmańskiego o smaku orzechowym
dodatkowo: owoc miechunki
W miseczce łączymy twarożek z lawendą, miodem, wanilią. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos: morele kroimy w bardzo drobną kosteczkę, zatapiamy w miodzie i syropie. Polewamy po twarożku i podajemy 🙂 Pychotka! 🙂
ostatnio szaleję na punkcie twarogu, więc tym bardziej się cieszę 🙂
Pysznie wygląda!
Zapraszam do siebie i do obserwowania 🙂