Kozi ser zapiekany z figami, gruszkami i śliwkami

Czy istnieje bardziej jesienne kombinacja smaków? Kozi ser i sezonowe owoce, zapieczone pod płatkami migdałów, podane ze słodko- kwaśnym kremem balsamicznym i solą ziołową. To połączenie działa na mniej, jak najlepszy afrodyzjak. Pamiętaj, by jeść gorące, najlepiej z czymś chrupiącym, jak grissini czy dobrze podpieczona bagietka. Jeśli nie jesteś fanem koziego sera zamień na fetę,

Przekąska z ciasta francuskiego z gruszką i serem typu camembert

Moja dzisiejsza propozycja smaków zapewne jest Wam już dobrze znana, ale tym razem chodziło mi o ciekawy sposób prezentacji, w jaki można podać szybkie danie, które składa się z zaledwie trzech składników! Wystarczy płat ciasta francuskiego, świeże gruszki i ser camembert. Nie ograniczam Was w wyborze smaku sera, ja użyłam naturalnego. Spójrzcie, jak ciekawie prezentuje

Jesienne owoce pod owsianą kruszonką

Jesień od zawsze kojarzy mi się z szarlotką albo domowym kruchym ciastem zapiekanym z soczystymi, korzennymi śliwkami, skrytymi pod bezową chmurką. Od roku, a właściwie odkąd w domu pojawiły się dziewczynki, stałam się największą fanką szybkich i prostych deserów, stąd też w mojej kuchni w jesienne weekendy królują sezonowe owoce zapiekane pod chrupiąca kruszonką. To