Sakiewki z młodymi ziemniaczkami i kiełbasą z serem

Sezon grillowy w pełni, zatem przychodzę do Was z kolejną pyszną inspiracją na danie, które świetnie sprawdzi się w ramach obiadu na świeżym powietrzu!

Młode ziemniaczki, kiełbasa z serem, rozmaryn, cebulka – czy to nie brzmi cudownie?

Wypróbuj koniecznie. Smacznego!

Sakiewki z młodymi ziemniaczkami i kiełbasą z serem

Czas przygotowania: 45 minut

Na cztery porcje

– 4 pętka kiełbasy z serem ZM Warmia

– 20 małych młodych ziemniaczków

– 1 duża cebula

– sól, pieprz

– olej rzepakowy

– gałązki świeżego rozmarynu

Przygotowanie:

  1. Ziemniaczki dokładnie umyj i wyczyść szczoteczką. Młode ziemniaki najlepiej smakują w mundurkach.
  2. Kiełbasę pokrój w kostkę
  3. Cebulkę pokrój w piórka lub drobną kostkę
  4. Na blacie rozłóż arkusz folii aluminiowej. Na środku ułóż 5 ziemniaków, na ziemniaki ułóż jedną kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę i cebulę. Polej olejem, dopraw pieprzem i solą. Wymieszaj.
  5. Na wierzch ułóż gałązkę rozmarynu. Złóż w sakiewkę.
  6. Przygotuj w ten sam sposób jeszcze trzy pozostałe sakiewki, a następnie grilluj, aż ziemniaczki będę miękkie.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *