Sezon grillowy w pełni, zatem przychodzę do Was z kolejną pyszną inspiracją na danie, które świetnie sprawdzi się w ramach obiadu na świeżym powietrzu!
Młode ziemniaczki, kiełbasa z serem, rozmaryn, cebulka – czy to nie brzmi cudownie?
Wypróbuj koniecznie. Smacznego!
Sakiewki z młodymi ziemniaczkami i kiełbasą z serem
Czas przygotowania: 45 minut
Na cztery porcje
– 4 pętka kiełbasy z serem ZM Warmia
– 20 małych młodych ziemniaczków
– 1 duża cebula
– sól, pieprz
– olej rzepakowy
– gałązki świeżego rozmarynu
Przygotowanie:
- Ziemniaczki dokładnie umyj i wyczyść szczoteczką. Młode ziemniaki najlepiej smakują w mundurkach.
- Kiełbasę pokrój w kostkę
- Cebulkę pokrój w piórka lub drobną kostkę
- Na blacie rozłóż arkusz folii aluminiowej. Na środku ułóż 5 ziemniaków, na ziemniaki ułóż jedną kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę i cebulę. Polej olejem, dopraw pieprzem i solą. Wymieszaj.
- Na wierzch ułóż gałązkę rozmarynu. Złóż w sakiewkę.
- Przygotuj w ten sam sposób jeszcze trzy pozostałe sakiewki, a następnie grilluj, aż ziemniaczki będę miękkie.
Smacznego!