Lubicie sobie czasem coś pochrupać? Ja też! Na chrupko częściej zajadam coś słonego, ale kiedy nadarzyła się okazja spróbować wariantu na słodko od razu powiedziałam: TAK!
Słone wafle ryżowe i kukurydziane od Good Food miałam już okazję testować – recenzję przeczytacie tutaj -> Chrupiący rarytas od GOOD FOOD
Nadeszła zatem pora, by spróbować coś słodkiego….
Bardzo miło, że ekipa Good Food kolejny raz wytypowała mnie do przetestowania ich wafli. Zajadam się różnymi wariantami na co dzień 😉
Ty razem w kartonie odnalazłam małe paczuszki wafli ryżowo-kukurydzianych o smaku karmelowym.
W składzie znajdziemy kolejno:
- Pełnoziarnisty ryż brązowy 36,4%
- Grys kukurydziany 35 %
- Cukier
- Syrop gluzkozowo-fruktozowy
- Oligofruktoza
- Olej rzepakowy
- Aromat
- Barwnik: annato, karmel amoniakalno-siarczynowy
- Emulgator: lecytyny z soi
Produkt może zawierać mleko i produkty pochodne łącznie z laktozą.
Wartość odżywcza jednego wafla (30g) 118 kcal
Przeważają węglowodany, na drugim miejscu białko i tłuszcz, a tuż za nimi błonnik.
Zalety:
- Opakowanie – Produkt pakowany po 3 sztuki – super! Małe opakowanie pozwala na natychmiastowe pochłonięcie wszystkich 3 wafli zarówno, gdy chcemy coś pochrupać, jak również, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego! Duże paczki mają to do siebie, że po otwarciu szybko chłoną wilgoć, a wafle stają się gumowe. Przynajmniej ja na raz zjem maksymalnie 3 wafle, zatem to super rozwiązanie!
- Produkt bezglutenowy – bardzo dobra alternatywa dla osób, które na diecie bezglutenowej mają dużo większy problem ze zjedzeniem czegoś słodkiego za sprawą wykluczenia mnóstwa słodkich produktów z diety.
- Smak – do testowania zaprosiłam mojego męża. Od razu smak skojarzył nam się z popcornem o smaku karmelowym, który z łatwością zakupicie w kinie 😉 No i oczywiście karmelowy smak – mam słabość do wszystkiego co karmelowe, toffi itp.
WADY:
Jedyna wadą produktu, która jest wyłącznie moim spostrzeżeniem, jest obecność syropu gluozowo-fruktozowego oraz barwników. Ale to każdego indywidualne podejście do tematu – ja unikam w swojej diecie wszelkich słodkich syropów i cukru. Jednak wiem, że technolodzy na pewno sporo napracowali się, by osiągnąć pożądany smak, zapach i teksturę tychże wafli 🙂
Nie ukrywam jednak, że wafle są naprawdę bardzo smaczne! Słodkie, chrupiące i szybko znikają z paczki 😛 Jak na słodką przekąskę to dla mnie naprawdę dobra alternatywa.
Przetestowałam je w trzech wariantach:
- Na samo – prosto z paczki:
2. Na słodko-kwaśno – przełamując karmelową słodycz kwaśnym smakiem świeżych plasterków pomarańczy. Myślę, że każde owoce idealnie by się tu nadały!
3. Dodatek do śniadania – a na śniadanko postanowiłam pokruszyć je do jogurtu i świeżych owoców. Lubię śniadania na słodko, stąd też to połączenie było strzałem w dziesiątkę! 😉
Chrupanie uzależnia! A do mojego menu, w którym dominują słone wafle (zwłaszcza musli i paprykowe), na pewno dołączą słodkie wafle karmelowe – jak to dobrze, że są bezglutenowe!
P.S. Już nie mogę doczekać się kolejnych wariantów na słodko! 😉
Więcej produktów od GOOD FOOD znajdziecie na stronie internetowej.
http://www.goodfood.com.pl/pl/
Po zapoznaniu się z ofertą biegnijcie do sklepu i zacznijcie chrupać razem ze mną.
SMACZNEGO! 🙂