Pałacowa chwila relaksu – słodka beza i jesienna aura
Ekspresowe menu na roczek, czyli imprezka w domu
Nidzicka “Kamieniczka” uwodzi smakiem, prostotą i elegancjąSkarby warmińskiej kuchni ukryte w Starym Folwarku
Restaurant Week kwiecień 2018 na Warmii i Mazurach – menu degustacyjne w Yoko Restaurant & Sushi Bar
“Przystanek Zatoka” czyli warmiński kulinarny raj dla smakoszy! Menu degustacyjne Restaurant Week kwiecień 2018Ranking najlepszych pączków w Olsztynie 2017
Regionalny Festiwal Potraw z Mięsa Drobiowego – Nidzica 2015 – relacja z konkursu na “Najlepszą Potrawę z kaczki“
Wielkanocne mazurki w Garncarskiej Wiosce – warsztaty kulinarne z dziećmi
Gotowanie w księgarni, czyli zdrowe warsztaty kulinarne w Olsztynie – Book Fest 2015
Śniadanie na mieście, czyli relacja z Restaurant Day w Olsztynie
Spiżarnia Warmińska w Olsztynie, czyli śladami nowoczesnej kuchni regionalnej pachnącej tradycją
“Kasza? Lubię ją!” – relacja z finału konkursu Lubię Kaszę
Podróż w czasie do smaków kuchni polsko-ukraińskiej – festyn w osadzie Ataman koło Gutkowa
Pierwsze Olsztyńskie Mikołajki
“U Fukiera”- wizyta w restauracji “U Fukiera” w Warszawie – moja wygrana w konkursie
Uroczysta kolacja w hotelu Poziom 511 – moja nagroda w konkursie Wrzącakuchnia.pl
“Przyjaciółka z Kalifornii” – relacja z warsztatów w COOK UP oraz z raportu pt. “Zdrowe style odżywiania wśród Polek”
Kiermasz produktów regionalnych i tradycyjnych – produkty regionalne na starówce w Olsztynie
Kociołek zamiast grilla, czyli majówka w ogrodzie
Wiosna zimą mile widziana – kilka zdjęć z grudniowego pobytu wiosny w moim ogródku 🙂
Gastronomia Sztuka Kulinarna, czyli o tym jak się studiuje i gotuje
Banjaluka i ja – moja wizyta w restauracji Banjaluka
Wizyta w Restauracji Staromiejskiej w Olsztynie – krótka relacja ze zdjęciami
Wiosna w Orłowie – wspomnienia z wiosennego spaceru
Moja mała przygoda z Trzema Znakami Smaku – relacja z wizyty w Poznaniu
Wizyta w Pałacu w Galinach – spotkanie blogerów #BlogiWeekend
Recenzja książki – “Tatarskie ziele w cukrze, czyli staropolskie słodycze” prof. J. Dumanowskiego